Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Феноменалният цигулар Дейвид Гарет с концерт на Античния театър в Пловдив

21 октомври 2024, 12:34 часа • 387 прочитания

Чаровният германец, любителят на класиката и на рок симфониите, бунтарят, който не признава стилови граници – Дейвид Гарет идва у нас за концерт, част от световното турне "Millennium Symphony World Tour 2025" на 3 юни в Пловдив, съобщават организаторите от Fest Team. Античният театър ще се превърне в платно за новия музикален пейзаж на Гарет. Билетите влизат в предварителна продажба за членовете на Fest Club на 24 октомври, а основната продажба започва на 25 октомври в мрежата на ticketstation.bg на цени от 160 до 300 лв.

За Дейвид Гарет

С кариера, която обхваща повече от три десетилетия, Дейвид Гарет продължава да пленява милиони с майсторските си вариации, като се стреми да премахне границата между класическата и съвременната музика. С над пет милиона продадени диска и 5,6 милиарда стрийма в световен мащаб, международната популярност на Дейвид Гарет е неоспорима. Неговите записи са отличени с 14 платинени и 32 златни награди. Той е бил аплодиран от публика, която надскача четири милиона фенове на около 1600 концерта по цял свят. Креативността и многообразието на музиката, която изпълнява, превръщат този виртуоз на цигулката в един от най-успешните солови изпълнители, който свири в едни от най-престижните концертни зали и най-големите арени на света.

Още: Много специален концерт на Васил Найденов на 9 ноември

Гарет отваря нова, вълнуваща страница с издаването на новия си албума "Millennium Symphony" като събира най-добрите хитове от последните 25 години във вълнуваща музикална палитра. Цигуларят определя своята "Millennium Symphony" като лична "кросоувър революция". В него успява да представи свои версии на любими поп песни от последните 25 години, включително хитове на Тейлър Суифт, Риана, Ед Шийрън и Дейвид Гета.

С вече 17 албума зад гърба си, 5 милиона продадени копия и над 5 милиарда стрийма по целия свят, виртуозът се превърна в един от най-успешните солови артисти.

Концертът в Пловдив ще бъде част от световното му турне, което заедно с неговите група и оркестър, ще обиколи цяла Европа. Билетите за концерта на Дейвид Гарет влизат в предварителна продажба за членовете на Fest Club на 24 октомври и в основна продажба на 25 октомври в мрежата на tickestation.bg и са на цени от 160 до 300 лв.

Събитието във фейсбук е тук.

Още: Dream Theater обявиха концерт на Античния театър в Пловдив

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес