Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Златният" Ружди Ружди с поредно призвание и амбиции за трета титла на Игрите в Лос Анджелис

18 септември 2024, 17:59 часа • 505 прочитания

Шампионът от Параолимпийските игри в Париж Ружди Ружди получи поредно признание за постижението си. Преди седмици българинът грабна титлата за втори път в кариерата си, след като спечели златото в тласкането на гюле при мъжете (F55) с постижение от 12.40 метра.

Поредно призвание за шампиона Ружди Ружди

Ружди беше избран за спортист №1 на месец август в традиционната анкета на Пресклуб ". След награждаването той изказа благодарността си, както и плановете си за бъдещето. Българинът не мисли скоро да спира със спорта, а напротив - прицели се в още една и титла и параолимпийски рекорд на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

"Благодаря за всичко", започна той. "За втори път съм награден за спортист на месеца, това показва, че сме в правилната посока и ме мотивира за по-добри резултати и успехи. Пожелавам си здраве и без контузии, за да можем да тренираме усилено и да има резултати. Искам и да благодаря на моя треньор, защото аз започнах от нулата със спорта, а треньорът ме научи на всичко - на дисциплина, на спорта. Днес съм тук заради неговите указания, защото съм го слушал.

Ружди Ружди

Беше ми казал, че ако изпълнявам всичко стриктно, ще стана световен, европейски шампион и може би паралимпийски рекорд", продължи той. "Слушах и гледам да изпълнявам всичко по най-добрия начин - почивка, хранене, усилени тренировки. Повярвах, че всичко може да се сбъдне след 2013 г. Тогава останах осми и той ми каза, че трябва да кача килограми и ще стана по-силен. Следващата година вече бях европейски шампион. След това до Токио бях все златен медалист", каза още Ружди по време на награждаването.

Ружди Ружди се готви за нов рекорд на Игрите в Лос Анджелис

"Готвим се за Олимпиадата в Лос Анджелис и нова титла, но само времето ще покаже дали ще успеем. Бях готов за по-добър резултат, но и времето не ми го позволи. Беше дъждовно. Дано в Лос Анджелис да подобря олимпийския рекорд, защото само той ми липсва", завърши атлетът.

След завръщането си на родна земя, Ружди сподели кое било най-хубавото чувство на Игрите в Париж.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес