Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Весела Димитрова остава начело на ансамбъла до Игрите в Лос Анджелис

13 август 2024, 11:43 часа • 570 прочитания

Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика на България Весела Димитрова ще остане на поста си поне до Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. Това разкри самата тя при прибирането на грациите в София. Димитрова бе категорична, че се гордее с представянето на своите възпитанички на Игрите в Париж, въпреки че не успяха да вземат медал.

Весела Димитрова сподели на Летище „София“, че тя и момичетата започват отново да се трудят и да се борят за успехи. Старши треньорът на ансамбъла допълни, че една грешка ги е лишила от златните медали. Тя заяви, че грациите са още млади и имат още да се учат, но през следващия сезон ще бъдат по-силни.

„Момичетата бяха топ, бяха жестоки“

Ансамбъл на България по художествена гимнастика

„Да, имам планове до 10 август 2028 година. Започваме наново да се трудим, да работим, да се борим и не сме се отказали. Няма как да не намеря мотивация, след като имам тези прекрасни момичета до себе си и съм горда с тях“.

„Искам специално да изразя огромната си благодарност към труда, който положиха на това състезание и в подготовката момичетата. Бориха се докрай и само един малшанс, една грешка ни отдели може би от златните медали, но те са млади, имат да се учат и мисля, че ще бъдат още по-добри следващия сезон“.

„Бяха топ, бяха жестоки, бяха много добри във второто съчетание на финала. Много ги обичам, много им благодаря, че се бориха страшно, на тях и на целия екип. Това не беше тяхната Олимпиада, но те показаха една класна гимнастика, много класно и чисто изпълниха съчетанията, като изключим грешката“, каза Весела Димитрова.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Българската държава - олимпийски шампион по немарливост към спорта.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес