Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

27 април 2024, 20:35 часа • 6326 прочитания

Суперзвездата на България във вдигането на тежести - Карлос Насар, помете нов световен рекорд! Този път родният щангист закова 226 килограма в изтласкването на състезание за немския си отбор Хайнсхайм на състезание от Бундеслигата, съобщава bTV.

Насар записа 226 кг в изтласкването

Върховото постижение на Насар обаче няма да бъде признато за световен рекорд, тъй като за рекорди се признават само резултати на олимпийски игри, световно и европейско първенство, както и от състезания от Световната купа.

ОЩЕ: Насар отказал 6-цифрени премии да се състезава за Катар

Карлос Насар

Световният рекорд на Насар е 223 кг

Карлос Насар държи официалния световен рекорд с 223 килограма, поставен на Световната купа в Доха в края на 2023 година. Сега той показа още по-добра форма, и то броени седмици преди Олимпийските игри в Париж.

Карлос Насар опита да постави световен рекорд и в ихвърлянето, но опитът му на 183 килограма бе неуспешен. На тренировка Насар е успявал да изтласка над 230 килограма, като изглежда, че той е все по-близо до завръщането си в тази форма.

Насар е уверен, че може да направи световен рекорд на Олимпийските игри, където обаче водещ приоритет е спечелването на олимпийско злато.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес