Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вдига 300 км/ч на "Монца", но няма книжка: Никола Цолов учи листовки за шофьорски курс

18 септември 2024, 13:38 часа • 520 прочитания

Младата надежда на България в моторните спортове - Никола Цолов, разкри, че се подготвя за шофьорски курс. Пилотът от Формула 3 все още не е пълнолетен и няма шофьорска книжка, но пък е имал възможността да вдигне 300 км/ч на популярната италианска писта "Монца".

Никола Цолов: пилот от световна величина, но без книжка

"Уча листовки. Януари би трябва да карам без учебна кола, тогава ще съм на 18 години", сподели Никола Цолов пред bTV. Той се прибра в България заради училище и заради шофьорския курс, който трябва да изкара, а междувременно присъства и на демонстративния мач между Григор Димитров и Новак Джокович.

Никола Цолов

Цолов се запозна с Григор Димитров, гледа мача му с Джокович

"Беше невероятно в залата. За първи път гледам тенис на живо. И то Димитров - Джокович. Запознах се с Григор след мача. Да ги видя с Новак - беше невероятно", каза още Никола в студиото на "Тази сутрин". И разкри повече детайли около състезанията, подготовката и ежедневието си.

Никола сваля до 4 кг след състезание, тренира катерене и разпуска с падел

"Нашите състезания не са толкова дълги, както във Формула 1, но за уикенд съм свалял до 4 кг. Горещо е в болида, облечени сме като за ски", сподели Никола. Иначе разпускам с падел. Основните ми тренировки са във фитнеса и катерене. Последното помага много за силни и здрави ръце, което е важно за волана. Когато съм у дома, 5-6 часа в стимулатора не ми мърдат", каза още той.

Наскоро той призна, че всеки сезон е под въпрос, като едва успява да набере нужните средства, за да продължи да преследва мечтата си.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес