Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Валентина Георгиева: Ощетиха ме, но очаквам да правя велики неща!

03 август 2024, 19:38 часа • 2968 прочитания

18-годишната Валентина Георгиева не скри своето щастие след завоюваното пето място на прескок на турнира по спортна гимнастика на Игрите в Париж 2024. Според младата българката съдиите са я ощетили при оценяването на първия прескок. Тийнейджърката се зарече да прави велики неща и да пише история.

Георгиева е щастлива: Просто невероятно!

"Щастлива съм. Постигнах крайната си цел. Исках просто да достигна на Олимпийски игри, никой не говореше дори за финал. Попаднах във финалите. Влязох с девета оценка, сега завършвам на пето място. Нямам какво повече да кажа. Просто невероятно", заяви Георгиева след петото място на Олимпийските игри 2024.

СНИМКИВЕЛИКИТЕ изпълнения на Валентина Георгиева, донесли огромна слава за България в спортната гимнастика

Валентина Георгиева

Валентина надскочи очакванията си

"Нямах очаквания, че ще стигна до петото място. Смятах, че ще си остана осма, защото пак ме ощетиха на първия прескок. Но това и финал и всичко става, което отново се доказа. Не мога повече да искам. Здрава съм, ходя, говоря и всичко е наред", допълни тя, която изравни постижението на личния си треньор Филип Янев, който завърши пети на прескок в Атина 2004.

Валентина Георгиева иска да прави велики неща

"Очаквам да направя велики неща, да продължа историята, която започнах. Казах, че ще надмина треньора ми по класиране, но не стана. Изравнихме се, и двамата сме пети на Олимпиада и ще се старая да успея да го задмина рано или късно. Сега ще стискаме палци за всички други българи. Дай Боже, да вземем медали и да се върнем горди и щастливи", зарече се Валентина Георгиева, цитирана от БТА.

СНИМКИВЕЛИКИТЕ изпълнения на Валентина Георгиева, донесли огромна слава за България в спортната гимнастика

ОЩЕ: Деси Ангелова се бори здраво, но остана шеста на скиф на Игрите в Париж

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес