Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три победи, една мечта и ново начало за Никола Цолов в края на сезон 2024 във Формула 3

05 септември 2024, 14:50 часа • 1584 прочитания

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов оставя един много силен сезон зад гърба си. Българинът е за част от академията за развитие на млади пилоти на Алпин (ART Grand Prix) записа три победи във втория си сезон, като завърши на 11-та позиция в крайното класиране.

Никола Цолов приключи сезона във Формула 3 с три победи 

Историческата първа победа на Цолов дойде на легендарната писта в Монако, превръщайки се в първия българин печелил спринт във Формула 3. След това той спечели и спринта на "Ред Бул Ринг" в Австрия, а на Гран При на Унгария грабна победата и в основната надпревара. С тези три победи и другите силни резултати, Никола събра общо 75 точки.

ОЩЕ: Никола Цолов превзе "Хунгароринг" и продължава да пише история във Формула 3!

Никола Цолов

Никола Цолов започва нова глава в живота си

"Още една година във F3 с много научено, положителни резултати и големи подобрения към края на годината с 3 ПОБЕДИ", написа Цолов в социалните мрежи. "Искам да благодаря на всички в ARTGP за 2-те години, на Alpine F1 за това, че винаги ми помага да се развивам, на всички мои спонсори, семейство и приятели за подкрепата и сега е време да започне нова глава! Вълнувам се да видя какво крие бъдещето."

Този сезон във Формула 3 участваха общо 34 пилоти, като 28 от тях успяха да вземат точки. Никола завърши сезона на второ място по победи с 3 спечели състезания, като пред него е само Арвин Линдблад с 4 победи.

ОЩЕ: Страхотен Никола Цолов с втора победа във Формула 3! (СНИМКИ и ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес