Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тихомир Иванов: Извадих късмет, на финала искам повече от скоковете си!

07 август 2024, 13:43 часа • 685 прочитания

Най-добрият ни състезател във високия скок Тихомир Иванов остана щастлив от класирането си на финала на Олимпийските игри в Париж, но и недоволен от скоковете си. Тишо успя да се класира с резултат 2.24 метра, което се оказа достатъчно за място на финала.

Тихомир Иванов щастлив от финала в Париж, но не и от скоковете си

Тихомир не успя да скочи височина от 2.27 метра след три неуспешни опита. Той смята, че е извадил късмет, за да се класира на финала - и иска много повече от скоковете си в големия финал, който е в събота от 20:00 часа българско време.

"За съжаление от целия отбор само аз имах късмет - и то се видя. Не съм доволен от скоковете си. Само последните ми два скока бяха окей", бяха първите думи на Тихомир пред БНТ. Той е единственият финалист на България в леката атлетика в Париж.

ГАЛЕРИЯ: Тихомир Иванов и скоковете, които го пратиха на финал в Париж!

Тихомир Иванов

"Извадих късмет и влязох на финала"

"Извадих късмет и влязох на финала. Щастлив съм, но очаквах повече от скоковете ми. До последно не исках да идвам на стадиона умишлено, за да запазя емоцията", добави още Тихомир, който смята, че не е успял да даде най-доброто от себе си в квалификациите.

"Успях, на финал съм. Единственият ми спомен от такъв пълен стадион е от Рио. В момента, в който излязох на самия сектор, знаех защо съм там. Опитах да дам най-доброто от себе си - не успях според мен, това е моята оценка. Имах късмет и влязох на финал.

Определено има потенциал да подобря резултатите си на финала. Тук съм, здрав съм, ще дам всичко от себе си - стискайте ми палци. Имам достатъчно финали зад гърба си. Знам какво е състезанието. Изцяло от друга класа, от друго ниво. Заставам в сектора, облякъл съм екипа на България, пише името ми и атакувам всяка височина, която ми сложат", завърши Тихомир.

ОЩЕ: Олимпийски шампион излезе от болница, изложи се, но се класира за финал в Париж 2024

Снимки: БОК / Йордан Петков

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес