Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Стрелецът", чиято мишена е олимпийският медал: Младата надежда Рами Киуан

16 юли 2024, 11:30 часа • 899 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

 

Рами Киуан е една от младите надежди на българския бокс. Той си осигури квота за Олимпийските игри в Париж на квалификацията в Бусто Арсицио (Италия) през месец март. Визата за френската столица беше извоювана след 4 категорични победи в категория до 71 килограма.

Рами Киуан - нестандартният боксьор, който се цели в олимпийски медал

Киуан стартира спортната си кариера с кикбокс през 2013-а. След 3 години, подтикнат от своите треньори, решава да премине към бокса, който за него е "по-майсторски". През 2019 година Рами дебютира при мъжете. Най-големите му успехи са европейска титла от Белград 2024, сребърен медал от европейско първенство до 22 години, пети на световно за мъже и първо място на престижната надпревара  "Купа Странджа".

Рами Киуан

Рами се отличава от останалите боксьори

Във филма на БНТ за Рами Киуан треньорите му го описват като нестандартен, интелигентен и интересен боксьор, който играе с краката. На жаргон го наричат крив боксьор, но не пропускат да отбележат една отрицателна черта - младият ни талант е твърдоглав според специалистите и понякога не ги слуша.

ОЩЕ: Усмивката на българския бокс: Станимира Петрова атакува олимпийски медал

Рами Киуан е фокусиран в Париж 2024

Боксьорът обаче е изключително фокусиран в своята спортна кариера. Той не крие, че преди години е попаднал в лоша среда и е пробвал забранени субстанции, но в момента, в който ги е спрял, победите на ринга са зачестели. Победи, които дават възможност на Рами Киуан само след дни да излезе на най-голямата сцена - олимпийската.

Целта е олимпийски медал

„Рами“ от арабски означава „стрелец“ и „право в целта“. Нашият състезател си е набелязал мишена за шампионата на планетата - поне олимпийски медал. Макар и да не блести с опит, той доказва, че с талант, много работа и воля за успехи, мечтите се постигат. На хоризонта е следващата цел - отличие от Париж 2024.

ОЩЕ: Хавиер Ибанес: Кубинецът, който мечтае за олимпийска титла с България

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес