Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страхотно! Злато за България от Европейската купа по джудо в Словения

27 октомври 2024, 12:23 часа • 389 прочитания

България на върха на Европейската купа по джудо за кадети в Копер, Словения! Родният състезател в категория до 50 килограма Цветелин Мартинов постигна забележителен успех, като спечели златния медал в дрматичен финал с французина Енцо Пенес. Двубоят продължи 4 минути и 49 секунди и приключи след златна точка в продължението в полза на българина.

Пътят към върха

По пътя към титлата Мартинов записа пет победи. В повечето си срещи сътезателят ни демонстрира превъзходство, като се справи убедително с италианеца Франческо Лей в началната фаза на турнира, както и срещу германските представители Юлиус Китагава и Леон Херман на полуфинала. Особено драматичен успех записа на 1/4-финалите срещу унгареца Милан Сабо. Двубоят продължи цели 7 минути и 14 секунди, преди Сабо да получи трето наказание и да отстъпи победата.

🖲Цветелин Мартинов стана първи на европейската купа за кадети в Копер, Словения. 🖲Състезателят на ЦСКА записа пет победи...

Публикувахте от Bulgarian Judo Federation в Събота, 26 октомври 2024 г.

Български успех и в Сараево

В паралелен турнир - Европейската купа по джудо в Сараево, Босна и Херцеговина, Йоана Манова завърши на престижното пето място в категория до 63 килограма. Българката записа две победи - срещу Аиша Нуркович от Черна гора и Дебора Джакова от Косово в репешажите, но отсъпи в битката за бронзовия медал Манова на словачката Лейла Мазузи след три предупреждения.

Преди месец Габриела Димитрова завоюва бронз от Европейската купа в Подгорица.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес