Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стилияна Николова разкри кога ѝ е било най-тежко на Олимпийските игри в Париж

13 август 2024, 11:15 часа • 5544 прочитания

Българската състезателка по художествена гимнастика Стилияна Николова разкри кога ѝ е било най-тежко на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, 18-годишната грация не успя да се класира на финала на индивидуалния многобой, след като остана на само 4 десети от Топ 10 в надпреварата.

Николова се прибра в България днес и заяви, че най-тежко в Париж ѝ е било, когато е гледала своите съпернички, които се състезават на финала, а тя е била на трибуните. Младата гимнастичка допълни, че много се гордее със своята съотборничка Боряна Калейн, която спечели сребърен медал от индивидуалния многобой във френската столица.

„Много се радвам за Боряна“

Стилияна Николова

„Преди първия старт изпитвах наистина напрежение, но в момента, в който стъпих на терена, някакси утихна това напрежение и си бях в свои води. Нощта премина тежко, но още по-тежко бе на следващия ден, когато моите съпернички се състезаваха на финала, а аз седях в публиката и ги гледах“.

„Разбира се, много стисках палци на Боряна, много се радвах за нейния успех и и ми е голяма гордост, че ми е толкова близък човек, много се радвам за нея. Мотивирана съм, но от тук нататък ще обмислям всичко стъпка по стъпка и няма да прескачам нищо“, заяви Стилияна Николова.

По-рано днес Боряна Калейн заяви, че още е рано да взима решение за бъдещето си.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес