Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стела Енева: Ружди е като Аполон, разплаках се на награждаването му (ВИДЕО)

03 септември 2024, 15:51 часа • 586 прочитания

Стела Енева се завърна в България след четвъртото място в хвърлянето на диск на Параолимпийските игри в Париж 2024. Тя разказа за тежкия път до френската столица и призна, че четвъртата позиция боли много. Нашата състезателка не скри, че се е разплакала при награждаването на Ружди Ружди, когото определи като Аполон.

Стела Енева: Четвъртото място е за дървен медал

“Няма спортист, който да не гони медал, особено олимпийски. И късмет трябваше, може би още повече подготовка ми трябваше. Тази година се оказа най-силната в моята дисциплина. Дискът се хвърля с любов и сигурно заради това всички са там", започна Енева след четвъртото място в Париж.

Стела Енева

Трудната подготовка на Енева

"Имах дълъг период без състезания, така че трябваше и през това да мина. Казват ми да се готвя за Лос Анджелис 2028. Стари спомени ми минаха през главата. Стари треньори ми казаха, че съм феномен. Аз започнах от 20 метра състезанието, а 30-те метра са почти непосилни за един нормален човек", разказа тя.

"Трудно ми беше трудно да се подготвя, дисциплината ми беше жестока. Самонаказвах се, за да покрия нормативите. Имахме квоти, но трябва да се покрият нормативите. Аз бях уверена, че ще спечеля квота, но не бях уверена за Париж, трябваше ми повече време за по-добра подготовка. Второ и четвърто място болят най-много. Четвъртото място е за дървен медал", каза с усмивка спортистката.

Стела Енева

Стела Енева за Ружди Ружди

"В хвърлянето имаш дълга кариера, аз съм на годинки вече, но има състезатели и на 60 години. Идеята е да си на почетната стълбица. Аз се разплаках на награждаването на Ружди. Забелязах, че само аз и треньорът ми бяхме в Париж. Хубаво е човек да има голям екип от петима-шестима души, както и стабилен спонсор. Българинът е свикнал на малко и пак да постига успехи - сега имаме злато и две четвърти места. Ружди е като Аполон, като го видят противниците му и свалят резултата си с 1 метър”, завърши Стела Енева на летището в София.

ОЩЕ: Ружди Ружди на родна земя: Радвам се, че чух химна на България в най-важното състезание (ВИДЕО)

 

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес