Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефка Костадинова за натурализираните медалисти: Може би сме станали по-привлекателни

13 август 2024, 19:30 часа • 10410 прочитания

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова даде своето мнение за родното представяне на Олимпийските игри в Париж. Великата ни лекоатлетка коментира темата с натурализираните състезатели. Според нея страната ни "може би е станала по-привлекателна" за елитни спортисти.

Стефка Костадинова постави отлична оценка на българските олимпийци

"Оценката ми за българското представяне на Олимпиадата в Париж не може да е друга, освен отлична. Дори ако може, повече от отлична. Българският спорт доказа, че има място на световната сцена, където е бил и надявам се, ще бъде. Спечелихме медали срещу държави, които ни превъзхождат във всичко. Смело мога да заявя, че и на тази олимпиада нямаше един "турист" в делегацията ни", заяви Костадинова пред "24 часа".

ОЩЕ: "Лимитът е доста далеч": Шампионът Карлос Насар се завърна в България (ВИДЕО)

Стефка Костадинова

"С какво е небългарин например един Семен Новиков?"

"Натурализацията е световен феномен. Особено в някои спортове като борба, бокс, художествена гимнастика. С какво е небългарин например един Семен Новиков? Или Магомед Рамазанов? Кимия? Хавиер? Напротив, трябва да поздравим тези ръководители на федерации и техните спонсори, че са успели да привлекат такива таланти. Като минат 100 години, ще се погледнат аналите и там ще пише - БЪЛГАРИЯ. Не Куба или Иран. А България", смята тя.

България е станала по-привлекателна

"Преди съжалявахме, че наши спортисти отиват да се състезават за други държави. Сега пък ни е неудобно, че чужденци идват да печелят медали за България. Вече сме XXI век. Може би това, че в България идват класни спортисти като Семен Новиков, Магомед Рамазанов, Кимия Ализаде и другите, означава, че малко сме станали по-развити, по-привлекателни за другите", легендарната лекоатлетка.

ОЩЕ: "Медалът ми е общ - на България и Русия": Рамазанов с шампионско посрещане и във Велико Търново (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес