Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стефани Стоева си гарантира медал от силен турнир по бадминтон в Кайро

12 октомври 2024, 13:25 часа • 344 прочитания

Българската състезателка по бадминтон Стефани Стоева си гарантира медал от силния международен турнир "International Series" в Кайро (Египет), след като си осигури място на полуфиналите. Стоева, която по традиция играе на двойки със своята сестра Габриела, сега участва на сингъл и записа още една победа на сметката си.

Стефани Стоева със силно представяне в Кайро

Стефани Стоева победи без проблеми Катрин Нюдолт (Австрия) с 21:11, 21:6 за 24 минути, за да се класира за полуфиналите. Българката ще се опита да стигне до големия финал и титлата на турнира в Кайро, показвайки, че може да се справя също толкова успешно и на сингъл.

Стефани Стоева

Иначе Габриела Стоева и Евгени Панев, които по-рано преодоляха квалификациите, по-късно днес ще играят на четвъртфиналите с представителите на Индия Мохит и Лакшита Джаглан.

Междувременно, поставеният под номер 2 в схемата Теодор Митев се класира за четвъртфиналите на международния турнир по бадминтон за юноши и девойки до 17 години в германския град Мюлхайм. Българинът победи Ярно Детерс (Германия) с 30:29, 21:9 за 33 минути. Следващият му съперник ще бъде Джевян Айоми (Индонезия).

Елена Попиванова и Виктория Попова пък ще играят по-късно днес на двойки девойки срещу Марта Франклин и Лили Ууд (Англия).

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес