Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Сребърната” Боряна Калейн за бъдещето си: Не е сега моментът да взимам решение (ВИДЕО)

13 август 2024, 10:48 часа • 569 прочитания

Сребърната медалистка на България в художествената гимнастика от Олимпийските игри в Париж Боряна Калейн все още не знае дали ще продължи да се състезава или ще сложи край на кариерата си. Това разкри самата тя на Летище „София“ при прибирането си от френската столица.

Родната грация бе запитана дали ще се състезава на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028-ма, но бе категорична, че не е сега моментът да взима такова решение. Калейн допълни, че все още ѝ е много трудно да осъзнае какво точно е направила на Игрите в Париж.

„Трудно ми е да осъзная какво точно постигнах“

„Истината е, че все още ми е много трудно да осъзная какво точно постигнах на тези Олимпийски игри. Да, България има своя медал в художествената гимнастика, за което целият отбор сме безкрайно щастливи. Наистина, начинът, по който се представих на това състезание беше невероятен и аз се надскочих стократно спрямо това, което показвах през цялата година, от което съм още по-щастлива”.

“Смятам, че това е до лично усещане на човека. Аз не мисля, че сега е моментът да взимам каквито и да е било решения. Искам да празнувам с близките си хора, да се радвам на победата, пък след това като си почина ще взема решението. Работихме много през последната година. Истината е, че успях да запазя своя фокус до края и максималното си спокойствие“.

Боряна Калейн Мария Раевска

„Настройката е най-важното нещо. Първо, аз самата си промених настройката последните три години. Поне работих в тази посока. Това, което променихме като методика на тренировката беше, че запознахме да правим моделирани тренировки, в които беше състезанието - четвъртък и петък, в същите часове, за да се доближим максимално много до това, което ще се случи и на състезанието и определено това беше един много голям плюс за мен“, обясни Боряна Калейн.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Българската държава - олимпийски шампион по немарливост към спорта.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес