Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След три олимпиади и сребро в Токио: Антоанета Костадинова се прицелва към олимпийския връх в Париж

23 юли 2024, 07:15 часа • 1814 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Малцина очакваха, че Антоанета Костадинова може да се качи на почетната стълбичка на Олимпийските игри в Токио. Тя обаче го направи, спечелвайки сребро на 10 м въздушен пистолет. Сега българската състезателка по спортна стрелба отново е в ролята на аутсайдер за Париж 2024 - а това само може да я мотивира още по-силно.

Със сериозен олимпийски стаж: Антоанета Костадинова атакува златото в Париж

38-годишната Костадинова донесе първия медал на България от Токио 2020, реализирайки дългогодишния си труд на най-големия спортен форум. Българката има зад гърба си три олимпиади - Лондон 2012, Рио 2016 и Токио 2020. А сега ще участва на четвърти олимпийски игри - тези във френската столица.

Антоанета Костадинова

Опитът и спокойствието правят Костадинова скрит фаворит в Париж

Родената в Търговище състезателка може да се похвали с редица медали на големи форуми, сред които няколко златни отличия за Световната купа, три сребърни медала от европейски първенства, както и няколко медала от европейски игри. Тази година Костадинова завоюва и отборен медал на Европейското в Осиек, Хърватия.

В Токио 2020 Костадинова, която не бе слагана като фаворит за медал от специалистите, изненада всички с превъзходна стрелба, стигайки до сребро на 10 м въздушен пистолет, както и до четвърто място на 25 м спортен пистолет. В Париж 2024 българката ще се състезава и в двете дисциплини - и ще опита да изкачи най-високото стъпало.

Антоанета Костадинова

Съдбата може да върне изпуснатата олимпийска титла на Антоанета Костадинова

Антоанета Костадинова имаше своите шансове и за олимпийска титла в Токио, но на финала отстъпи на рускинята Бацарашкина. Опитът определено е на страната на 38-годишната Костадинова, която е доказала през годините, че знае как да остане спокойна и да се мобилизира за най-големите състезания в кариерата ѝ.

Първото състезание за Антоанета Костадинова и още в първия ден на Игрите - на 27 юли, когато са квалификациите на 10 м въздушен пистолет. Те започват от 12:30 часа българско време. Кога е финалът и кога ще се проведе дисциплината на 25 м спортен пистолет с участието на Тони Костадинова, вижте в пълната програма на българското участие на Олимпийските игри в Париж.

Автор: Стефан Йорданов

ОЩЕ: Пълна програма на българското участие на Олимпийските игри в Париж

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес