Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скръбна вест! Камион уби олимпийски състезател

28 август 2023, 15:24 часа • 9275 прочитания

Бившата олимпийска състезателка по фигурно пързаляне Александра Пол загуби живота си едва на 31-годишна възраст при автомобилна катастрофа. Канадката загинала, когато във вторник камион се е блъснал в няколко неподвижни коли в Онтарио. Бебето на Пол, което е било в автомобила с нея, е оцеляло и е било лекувано в болница с наранявания, които не са животозастрашаващи.

По време на кариерата си състезателката спечели сребърен медал на Световното първенство по фигурно пързаляне за младежи през 2010 г. и представи Канада на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Заедно със своя партньор и съпруг, Мичъл Ислам, тя завоюва множество международни отличия, преди да се оттегли от професионалния спорт през 2016 г.

ОЩЕ: Напусна ни 9-кратен световен шампион

"Александра бе блестяща звезда на леда и извън него, а нейната отдаденост, страст и забележителни таланти са оставили незаличима следа в света на фигурното пързаляне. Докато си спомняме за приноса на Александра към спорта, си спомняме и за приятелството и спортсменството, които тя демонстрираше. Тя беше не само успешен спортист, но и истински модел за подражание на начинаещите фигуристи, демонстрирайки ценностите на устойчивостта, упоритостта и спортсменското поведение. Мислите ни са със семейството, приятелите и всички, които са имали щастието да я познават в този труден момент", написаха от канадската федерация по фигурно пързаляне.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес