Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сиатъл размаза фаворита Денвър и взе Супербоул

03 февруари 2014, 10:29 часа • 10149 прочитания

Истинска катастрофа претърпя фаворитът за спечелване на Супербоул тази година "Денвър Бронкос". На стадион "Метлайф" в Ню Джърси триумфира соченият от специалистите и букмейкърите за аутсайдер в мача "Сиатъл Сийхоукс" и то с размазващото 43:8. След два интерсепшъна "морските ястреби" водеха на почивката с 22:0. Така Сиатъл за първи път в историята си вдигна трофея, след като записа една от най-големите победи в историята на финала в шампионата по американски футбол в САЩ.

В Ню Джърси един срещу друг се изправиха отборът с най-добрата защита срещу този с най-доброто нападение. В случая победата се оказа на страната на тима със стабилната отбрана, коментираха специалистите след мача.

Малкълм Смит получи наградата за най-добър в двубоя. "Човече, невероятно е", каза той и изтъкна важната роля на силната игра в защита. А звездата на "Денвър" Пейтън Манинг със сигурност ще иска да забрави вечерта. Най-добрият футболист през редовния сезон застана начело в класацията за най-много загубени плейофни мачове.

На почивката страхотно шоу направиха звездата Бруно Марс и Red Hot Chili Peppers.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес