Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шефът на БФБокс: Чувстваме се ограбени, но трябва да се вдигнем

14 август 2024, 13:42 часа • 655 прочитания

Председателят на БФБокс Красимир Инински заяви, че българските боксьори са били ограбени по време на Олимпийските игри в Париж. Бившият състезател визира скандалното съдийство по време на мачовете на някои от родните бойци. Той обаче бе категоричен, че боксьорите ни трябва да се вдигнат и да гледат към бъдещето.

Красимир Инински говори пред медиите на специална пресконференция, като благодари на треньорите и техните възпитаници за това, че са оставили сърцата си на ринга. Шефът на българската федерация допълни, че боксьорите ни са прекрасен пример за подрастващото поколение, което има нужда от герои като тях.

„Пример за подрастващото поколение“

Хавиер Ибанес

„Искам да благодаря на треньорите и състезателите за раздаването и че оставиха сърцата си на ринга. Всички видяха, че имаше спорно съдийско решение на Хавиер, всички видяхте скандала със съперничката на Светлана Каменова. Благодаря за това, че си вършите по най-добрия начин работата и карате България да се гордее с вас. Вие сте прекрасен пример за подрастващото поколение, което има нужда от герои като вас”.

„Хавиер спечели световна титла в България, а и стана олимпийски шампион за младежи. За това в Париж му беше втора олимпиада. Когато видиш сълзите в очите на треньора - това ни прави по-силни, ние сме едно семейство, трябва да се подкрепяме и в добро, и в лошо“.

„World Boxing е новата организация, която може би ще набере сила и нови членове и ще бъде включена в програмата на Лос Анджелис 2028. Ние ще постъпим както трябва - дипломатично. Ние се чувстваме ограбени и е изключително трудно да се вдигне състезател след такъв обир. Виждате, че Жоел плаче, аз също плаках в ръцете на Стоичков, но това е - трябва да се вдигнем и да сме още по-силни“, каза Инински.

Вчера треньорът на националния отбор Жоел Арате сподели, че родните боксьори са можели да постигнат повече на Игрите в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес