Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестри Стоеви: Сбъднахме мечтата си, не искаме да издаваме нищо за Лос Анджелис 2028

06 август 2024, 11:01 часа • 822 прочитания

След като отпаднаха на четвъртфиналите на Игрите в Париж от китайките Цинчън Чън и Ифан Цзя с 0:2 гейма, сестрите Габриела и Стефани Стоеви се прибраха обратно в България. Състезателките по бадминтон успяха да подобрят резултата си от предните две олимпиади, на които се класираха на 9-то място. На тазгодишните Игри двете дами останаха 5-ти в крайното класиране.

"Ако имахме друг съперник, можехме да се борим за медал"

Те споделят, че ако са имали друг съперник извън групите в директна елиминация, вероятността да се борят за медал е била голяма. „За нас целта беше излизане от групите, която си бяхме поставили още от Токио. За нас е сбъдната мечта, че успяхме да го направим на тази Олимпиада“, казаха те пред bTV.

Сестри Стоеви

Бадминтонистките с радост споделят, че в преодоляването на квалификациите на третата им олимпиада има символика, защото любимото число на Стефани е 3, а на Габриела – 5: „Ето, завършихме на 5-то място на 3-тата ни олимпиада. Всичко си е като на съдба", казват с усмивки.

Стоеви мислят за Игрите в Америка

Те не отхвърлят възможността за участие в Лос Анджелис през 2028-ма година, но казват, че не искат да прибързват с решенията: „Не искаме да издаваме нищо. Ние ще си решим за следващите олимпиади, има време“. Сестрите не скриха, че всичко около Олимпиадата е било тежко за тях психически и сега искат да се отдадат на заслужена почивка: „Превъзмогнахме доста трудности, за да стигнем до тази Олимпиада, квалификацията не беше лесна“, заключиха състезателките ни по бадминтон.

ОЩЕ: Олимпийски игри в Париж 2024: Пълна програма на българското участие

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес