Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестри Стоеви: Постигнахме това, за което сме дошли в Париж! Оттук нататък всичко е бонус

30 юли 2024, 11:17 часа • 944 прочитания

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви заявиха, че са изпълнили целта, за която са дошли в Париж. Българките успяха да излязат от груповата фаза на турнира по бадминтон на двойки за жени на Олимпийските игри в Париж - нещо, което не успяха да направят в предходните си две олимпиади.

Габриела Стоева и Стефани Стоева изпълниха целта си в Париж

Сестри Стоеви отпаднаха в груповите фази на Рио 2016 и Токио 2020, но сега успяха да запишат две победи от три мача, за да се класират за елиминациите на Париж 2024. На 1/4-финалите българките ще се изправят срещу поставен отбор (победител от друга група), като жребият ще се тегли тази вечер (30 юли).

Стефани Стоева

"Малко бяхме притеснени, защото знаехме колко важен е този мач за нас. Вече като взехме първия сет, се успокоихме. В първия гейм имаше напрежение. Играхме за пръв път срещу тях", заявиха сестри Стоеви пред БНТ веднага след победата над САЩ, която ги класира за четвъртфиналната фаза.

"Основната цел беше да излезем от груповата фаза. Независимо от жребия, ние постигнахме това, за което бяхме дошли. Оттук нататък всичко е бонус", добавиха още сестрите, които вече ще могат да играят по-освободено след изпълнената цел в Париж.

ВИЖТЕ ПЪЛНА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКОТО УЧАСТИЕ В ПАРИЖ

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес