Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сестри Стоеви: Нареждаме се сред първите 8, така че това е голям успех за нас

01 август 2024, 12:57 часа • 786 прочитания

Най-добрите български състезателки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви коментираха отпадането си на 1/4-финалите на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, по-рано днес сестрите отстъпиха пред световните шампионки от Китай.

Габриела и Стефани Стоеви обаче са много доволни от представянето си, тъй като успяха да влязат в Топ 8 на турнира по бадминтон на двойки. Двете са категорични, че са изпълнили голямата си цел на Игрите в Париж – излизане от групата.

„Целта ни бе излизане от групата“

Сестри Стоеви Габриела Стоева Стефани Стоева

Китайките бяха много по-добри от нас, доминираха във всяко едно отношение. Ние се опитахме да следваме тактиката, просто днес наистина бяха много по-добри от нас. Но сме щастливи с резултата, който постигнахме. За нас целта беше излизане от групите и всичко друго щеше да бъде бонус“.

„Разочаровани сме, че не успяхме да покажем нивото, на което бяхме способни в предните няколко дни, но за нас това пак е голяма стъпка напред. Четвъртфинал на олимпиада не е малко. Нареждаме се първите 8, така че за нас това е голям успех. Разочаровани сме от самия мач, но има много положителни неща, които можем да вземем от тук и просто продължаваме напред”, заявиха сестри Стоеви.

Онзи ден пък 18-годишната Калояна Налбантова спечели първата си победа на Олимпийски игри в кариерата.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес