Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роман Костомаров остава в реанимация поне още 2-3 месеца

07 април 2023, 13:22 часа • 3612 прочитания

Легендата на руското фигурно пързаляне Роман Костомаров ще остане в реанимация за поне още 2-3 месеца, съобщи ТАСС, позовавайки се на източник от болницата. Той ще премина през планирано протезиране, което е сложен процес и изисква повече време.

"Той ще бъде в реанимация поне два-три месеца, но това не означава, че ситуацията е критична. Роман е в пълно съзнание, всеки ден се чувства все по-добре и по-добре. Има планова подготовка за протезиране, това е доста сложен процес", казва източникът от болницата, цитиран от ТАСС.

Припомняме, че Роман Костомаров бе приет в реанимация с пневмония на 10 януари. В продължение на две седмици той беше поставен на апаратно дишане, в резултат на което кръвта се насищаше с кислород. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крак и няколко пръста на ръцете.

Роман Костомаров

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има спазъм на мозъчните съдове, но лекарите бързо се справиха със ситуацията. През март руските медии съобщиха за положителна промяна в състоянието на Костомаров, а оттогава насам нямаше актуална информация за неговото здраве.

46-годишният Костомаров спечели златен медал заедно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни световни и трикратни европейски шампиони по фигурно пързаляне, както и победители във финала на сериите Гран При.

ОЩЕ: Алтернативно лечение, бабина рецепта: Това ли вкара руски олимпийски шампион в реанимация?

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес