Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рапърът Снуп Дог ще носи олимпийския огън

23 юли 2024, 08:58 часа • 764 прочитания

Американският рапър Снуп Дог ще бъде сред носителите на олимпийския огън при последната му обиколка преди церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж.

Той ще го пренесе по улиците на Сен Дени - етнически разнообразното северно предградие на Париж, където се намират олимпийският стадион и центърът за водни спортове, съобщи кметът на града Матийо Ханотин пред АФП. Други носители в Сен Дени в петък ще бъдат френската актриса Летисия Каста, френският рапър MC Solaar и украинският пенсиониран състезател Сергей Бубка.

Олимпийският огън вече два месеца прекосява Франция и в петък сутринта (26 юли) ще бъде пренесен през селото на спортистите, което се намира между Сен Дени и съседния Сен Оен, преди да стигне до Олимпийския стадион и Центъра за водни спортове на няколко километра, съобщава БГНЕС.

Още: След три олимпиади и сребро в Токио: Антоанета Костадинова се прицелва към олимпийския връх в Париж

Друга олимпийска роля за Снуп Дог

Снимка: Getty Images

52-годишният Снуп Дог е роден в Лос Анджелис, който ще бъде домакин на следващите игри през 2028 г. Щафетата с факела няма да бъде единствената изява на рапъра на Игрите през 2024 г., тъй като той ще бъде и олимпийски консултант и коментатор за американската телевизия NBC.

Още: Снуп Дог призна за фобия от едни от най-красивите животни в света

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес