Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рами Киуан сгази австралиец и е на 1/4-финал на Игрите в Париж

31 юли 2024, 12:53 часа • 1762 прочитания

Най-добрият български боксьор в категория до 71 килограма Рами Киуан се класира за 1/4-финалите на Олимпийските игри в Париж, след като победи поставения под №1 в схемата австралиец Шанън Дейви. Родният състезател доминира през всичките три рунда и заслужено спечели с единодушно съдийско решение. Ако успее да преодолее четвъртфиналите, то Киуан със сигурност ще спечели медал от Игрите във френската столица.

Рами Киуан доминира през първия рунд 

Шанън Дейви започна много агресивно първия рунд опита да натисне Рами Киуан, който обаче се защитаваше отлично. Българинът отговори с няколко добри удара в главата на австралиеца. В средата на частта двамата боксьори тръгнаха на размяна от близка дистанция. Киуан демонстрира отлична игра до края на рунда и логично го спечели с 5:0 съдийски гласа.

Рами Киуан

Българският боксьор показа класата си

Вторият рунд стартира с агресивна игра на Шанън Дейви, който успя на няколко пъти да намери добре Рами Киуан. Българинът обаче бързо излезе от затруднената ситуация и започна да диктува случващото се на ринга. До края на рунда роденият в Червен бряг боксьор не допусна грешка и спечели частта с 5:0 съдийски гласа.

Киуан спечели с единодушно съдийско решение

В третата част Шанън Дейви се хвърли напред в опит да обърне развоя на мача с евентуален нокаут. Така се стигна до размяна на удари от близка дистанция, в която Киуан излезе победител. Българският боксьор игра много добре в защита, а също така нанесе и няколко добри крошета в лицето на австралиеца. В крайна сметка Киуан се поздрави с победата и продължава напред в турнира.

Вчера пък Станимира Петрова отстрани световната шампионка и продължава напред на Игрите в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес