Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди Световното първенство по вдигане на тежести: Карлос Насар обяви, че ще се оперира

13 октомври 2024, 14:02 часа • 2246 прочитания

Олимпийският шампион от Париж 2024 Карлос Насар се подготвя за участието си на предстоящото Световно първенство по вдигане на тежести, което ще се проведе от 4 декември в Бахрейн. Пред "Арена спорт" той сподели, че ще направи всичко по силите си, за да представи България на световната сцена, въпреки проблемите в Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ).

Карлос Насар ляга под ножа след Световното в Бахрейн

Той разкри още, че след като приключи участието си в Бахрейн, ще се подложи на операция: "В супер кондиция съм. Имам леки проблеми с рамото, което ще бъде оперирано след Световното първенство. Смятам, че ще се справя със Световното първенство. Колкото ми потрябва, толкова бих вдигнал. От колкото и световни рекорди да се нуждая, толкова ще направя. Ще направя всичко възможно да има българско участие на Световното първенство. Категориите ще са същите и ще бъдат променени след първенството."

Насар призна, че проблемите във федерацията не му влияят: "Надявам се скоро да свърши сагата с БФВТ. Надявам се скоро тези проблеми да ми се махнат от главата. Дано започнем нормална работа. Ние обичаме спорта ни и ще се борим докрай, за да продължим поколението на този спорт. Проблемите не ме разсейват. Смятам, че Антон Коджабашев не е лош човек. Може би взима поредица от грешни решения."

Припомняме, че преди седмица Българската федерация по вдигане на тежести обяви фалит, след като потъна в дългове. Това не би трябвало да засегне участието на страната ни на планетарния шапионат, тъй като в края на септември Министерството на младежта и спорта обяви, че ще подсигури родните щангисти.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес