Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Преди големия финал: Георги Помашки уверен във възможностите на Тихомир Иванов

08 август 2024, 10:52 часа • 601 прочитания

Треньорът на Тихомир Иванов - Георги Помашки е уверен в качествата на своя възпитаник. Иванов, който в последните години е най-добрият български състезател във високия скок, успя да се класира на олимпийски финал за втори път в кариерата си на Игрите в Париж. Битката за призовите позиции ще е оспорвана, но Помашки е убеден, че Тишо има какво да покаже на финала в дисциплината.

Очакванията към Тихомир Иванов на олимпийски финал

"Това ми беше най-тежката задача. Искам да направя нещо за България. Мисля, че ще се отпусне и ще има по-добър резултат на финала. Като всяка квалификация, всички са притеснени и видяхте много добри съзтезатели да отпадат", сподели Помашки пред NOVA. "Тихомир изпълни задачата както трябва. Изпуснахме 2.27 метра, но на финала мисля, че ще бъде по-лесно."

Тихомир Иванов

Тихомир Иванов стигна до големия финал във френската столица с 12-ти резултат в квалификациите (2.24). Той ще излезе за второто си олимпийско участие сред най-добрите 12 на 10 август, събота, от 20:00 часа.

От години Георги Помашки работи в Гърция, където тренира едни от най-големите звезди в леката атлетика. Само преди един ден, под негово ръководство, гръцкият скачач Милтиадис Тентоглу спечели втора поредна олимпийска титла в скока на дължина при мъжете.

ОЩЕ: Българо-гръцкият дует отново на върха: Тентоглу над всички в сектора за дълъг скок в Париж

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес