Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Покойният треньор на Насар още 2020-а: Гарантирам, че Карлос ще стане олимпийски шампион 2024-а! (ВИДЕО)

13 август 2024, 11:13 часа • 9301 прочитания

Покойният треньор на олимпийския шампион Карлос Насар - Илиян Илиев – Щангата, предсказва още през 2020 година, че неговият състезател ще стане олимпийски шампион през 2024-а. Илиев дава интервю пред местна медия в Червен бряг, в което е убеден в качествата на 16-годишния Насар.

Илиян Илиев гарантира, че Насар ще стане олимпийски шампион

"Това момче, ако нямаше Ковид, щеше да е световен и европейски шампион до 20 и до 23-годишни. Щеше да вземе и медал на европейско за мъже. Знаеш, че не говоря глупости - това е истината. Тия тежести, които вдига, са за мъже. Той е добър. Няма какво да се лъжем."

"Той е световен рекордьор много над световните рекорди. За 2024 година това момче, ако е здраво и се грижим за него, ще стане олимпийски шампион - и го гарантирам", казва Илиян Илиев – Щангата след златото на Насар от Световната купа в Перу през 2020-а.

ВАР-ът на Actualno: Българската държава - олимпийски шампион по немарливост към спорта

"Слушай сега - Карлос Насар е най-добрият спортист в България"

Година по-късно 17-годишният Насар печели сребро в изхвърлянето със 163 кг още в дебюта си на европейско първенство за мъже, а в изтласкването печели злато с нов европейски рекорд от 206 килограма. Тогава Илиян Илиев отново казва, че България има огромен талант.

"Слушай сега - Карлос Насар е най-добрият спортист в момента в България от всички спортове. Той е единственият, който може да вземе медал на олимпиада без да се напъне! Той ще стане олимпийски шампион някой ден, друг няма такъв", казва Илиев през 2021-ва.

Карлос Насар и Илиян Илиев

Илиян Илиев е човекът, който превръща Карлос Насар в това, което е днес. Той му е като баща, както казва самият Насар. Илиев напусна земния си път на 2 декември 2022 година, докато се качва към Белмекен за поредния тренировъчен лагер с Насар.

Вижте какво казва треньорът Илиян Илиев за своя състезател Карлос Насар преди няколко години във видеото:

ВАР-ът на Actualno: Българската държава - олимпийски шампион по немарливост към спорта!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес