Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Победа! Отмениха наказанието на българка, ще може да участва на Игрите в Париж

15 юли 2024, 22:27 часа • 1579 прочитания

Наказанието на българската състезателка по кану-каяк Йоана Георгиева бе отменено от Арбитражния съд по спорта (КАС) и тя ще може да участва на Олимпийските игри в Париж. Нашата представителка беше със спрени права от началото на юни насам, когато беше обявено, че е нарушила антидопинговите правила.

Отмениха наказанието на Йоана Георгиева! Ще пътува за Париж

Причината, която международната агенция за допинг тестване ИТА посочва е, че българката не е била открита за проба на 15 декември 2023 година, когато е била потърсена от инспектори. Днес обаче стана ясно, че решението е отменено от КАС след представяне на доказателства по случая. Така Георгиева ще се състезава на предстоящото Световно първенство за младежи до 23 години в Пловдив, както и на най-голямото спортно събитие – Олимпийските игри в Париж.

ОЩЕ: Усмивката на българския бокс: Станимира Петрова атакува олимпийски медал

Йоана Георгиева

Йоана Георгиева беше представлявана по делото от адвокатите Елена Тодоровска и Борис Колев. "Българската федерация по кану-каяк благодари на всички, изпратили своята безрезервна подкрепа към Йоана Георгиева и вярващи в нейната невинност от първия миг на обвинението. Сега тя бе потвърдена от Спортния арбитражен съд", завършва официалното съобщение на родната федерация по кану-каяк.

ОЩЕ: 14 дни до Париж 2024: Кои нации са фаворити на Олимпийските игри?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес