Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петър Мицин приключи в Париж след отпадане и в сериите на 200 м бътерфлай

30 юли 2024, 12:20 часа • 1686 прочитания

Младата надежда на българското плуване Петър Мицин не успя да се класира за 1/2-финалите на 200 метра бътерфлай, след като финишира извън топ 16 в сериите при мъжете на Олимпийските игри в Париж. Той даде време 1:57.03 мин. и се нареди 19-ти - точно на 1 секунда от топ 16.

19-о място за Петър Мицин на 200 м бътерфлай в Париж

Мицин плува в първа серия, където бяха само четирима състезатели. Той финишира първи, но липсата на конкуренция му попречи да задържи темпото си до финала на дистанцията. Петър поддържаше добро темпо до средата на дистанцията, но в края изостана спрямо личния си резултат (1:56.35).

Петър Мицин

1 секунда раздели Мицин от полуфиналите

След приключването на четирите серии стана ясно, че Мицин е с 19-о време. Топ 16 затвори на 1:56.03. Дори и да бе плувал колкото личния си резултат, Мицин щеше да мръдне само с едно място в класирането. Той приключва участието си в Париж без полуфинал нито в бътерфлая, нито в свободния стил.

"Оценявам сравнително добре плуването си. Очаквах да плувам около най-доброто си време. Доволен съм, че съм близо до моето време. Последното обръщане ми дойде по-близо. От Париж си тръгвам с повече поуки от грешките, които съм направил", заяви Мицин пред БНТ веднага след финала.

По-рано Петър Мицин не успя да мине и сериите на 400 м св. стил, където преди година постави световен рекорд за юноши.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес