Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Париж 2024 роди "световна звезда" и нейното име е Калояна Налбантова

31 юли 2024, 15:42 часа • 3915 прочитания

Вчерашната победа на 18-годишната Калояна Налбантова на Олимпийските игри в Париж предизвика гордост в председателя на Българската федерация по бадминтон Володя Златев. Златев, който изгледа на живо победите на Налбантова и сестри Стоеви от олимпийския турнир, определи младата  състезателка като "световна звезда". Българката постигна първата си победа във френската столица, след като се наложи с 2:0 гейма (21:18, 21:18) над представителката на домакините Сюфей Ки.

Бъдещето на европейския бадминтон: Калояна Налбантова

"Калояна, с това класиране, вече е световна звезда. Едва на 18 години, тя е най-успешната млада състезателка, изобщо от Европа, на тази Олимпиада. Тя е бъдещето на европейския бадминтон. Дай Боже, с много, много оптимизъм към Лос Анжелис след 4 години", заяви той.

Калояна Налбантова

"Това е исторически момент, не само с класирането на сестри Стоеви, но и това, че в един ден постигнахме две победи - нещо, което не се бе случвало досега. Регламентът на Олимпийски игри е много тежък, само 16 двойки се класират и това, което направи Калояна след сестри Стоеви ни вдъхнови всички. Смятам, че това е една победа за България. Пред френска публика да победим французойка. Сами видяхте, че и французойката, и представителките на САЩ бяха от азиатски произход. Така или иначе, победихме елита на света на тяхна територия", завърши Златев. 

Днес станаха ясни съперничките на сестри Стоеви в 1/4-финалите.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес