Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Париж 2024, ние идваме!": Родните грации завоюваха общо 7 медала на Световна купа

14 юли 2024, 22:43 часа • 934 прочитания

Българските грации завоюваха общо седем медала в последното си състезание преди Олимпийските игри в Париж 2024 - Световната Чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Златните отличие дойдоха в многобоя от Стилияна Николова при индивидуалистките и Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева при ансамблите.

Три сребърни медала за Стилияна Николова на финалите

След като стана шампионка в първия ден, Стили добави три сребърни отличия на обръч, топка и бухалки, а на лента записа пето място. Другата ни представителка Боряна Калейн завърши на четвърта позиция в многобоя, а днес възпитаничката на "Левски-Триадица" заслужи бронз на топка и финишира шеста на бухалки и седма на обръч.

Стилияна Николова

Бронз на 5 обръча за ансамбъла

Ансамбълът на България показа своята класа и безапелационно спечели титлата в многобоя. Във финалите на отделните уреди момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева грабнаха бронзовото отличие на 5 обръча, а на ленти и топки останаха шести.

Това беше последна официална проверка за родните грации преди Игрите в Париж, които стартират само след 12 дни. Състезанието по художествена гимнастика е в периода 8 - 10 август.

ОЩЕ: 14 дни до Париж 2024: Кои нации са фаворити на Олимпийските игри?

художествена гимнастика

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес