Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Олимпийски медалисти се оплакаха от качеството на отличията - доста са крехки (ВИДЕО)

09 август 2024, 13:43 часа • 1142 прочитания

Олимпийските игри в Париж са към своя край и по-голямата част от медалите, които трябваше да се раздадат по време на най-големия спортен форум вече са връчени на притежателите. Оказа се обаче, че отличията не са това, което са очаквали спортистите и са доста крехки.

За това алармираха бронзовият медалист в скейтборда Найджа Хюстън и олимпийската шампионка по спортна гимнастика Ребека Андраде, която спечели още два сребърни и един бронзов медал във френската столица.

Качеството на медалите в Париж е доста спорно

Американският скейтбордист пусна видео в социалните мрежи, на което показва състоянието на бронзовия си медал само дни, след като го получи. Покритието на отличието се е излющило и отдолу си личи материалът, от който е изработено.

„Медалите са красиви, когато са нови, но след като влязат в контакт с кожата ви, с пот, и след като дадох на мои приятели да ги носят през уикенда, явно не са толкова хубави, колкото си мислите“, каза Найджа Хюстън.

„Два в ръцете и два в джобовете“

Думите му бяха подкрепени и от Ребека Андраде, която обясни, че не носи медалите, които спечели в Париж. „Те се удрят един в друг и се драскат. Това ме натъжава, а не искам да съм тъжна. Затова не ги нося около врата си повече. Ще ходя с по два медала в ръцете и два в джобовете“, каза бразилката.

По-рано днес пък австралийски хокеист призна "ужасната си грешка", породила наркоскандала в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес