Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Огромен малшанс! Любо Епитропов остана на 4 стотни от финал в Париж

30 юли 2024, 23:14 часа • 1717 прочитания

Българският плувец Любомир Епитропов остана на само 4 стотни от финал на 200 метра бруст на Олимпийските игри 2024 в Париж. Любо финишира четвърти във втората полуфинална серия с резултат 2:09.93 мин., но четири стотни не му достигнаха да намери място в топ 8 от двете полуфинални серии.

Любомир Епитропов завърши 9-ти на Олимпийските игри в Париж

След като по обяд Епитропов влезе с 13-о време на полуфиналите, сега българинът смъкна още от резултата си - и се доближи на по-малко от 50 стотни от националния си рекорд (2:09.45). Неговият резултат обаче се оказа на само четири стотни зад този на Джошуа Йонг от Австралия, който финишира пети в първа серия.

Любомир Епитропов

Епитропов е първа резерва за финала на 200 м бруст

Епитропов остава първа резерва за финала, което оставя "вратичка" за него в случай, че някой от финалистите се откаже от участие. Дори и това да не се случи, българинът напуска Париж с девето място на олимпийски игри - резултат, който е достоен за уважение. Любо се размина с финал и в Токио, но ще опита да го постигне в Лос Анджелис през 2028-ма.

Само преди месец Епитропов стана европейски шампион. Освен Любомир Епитропов, с Париж се сбогува и Петър Мицин. В олимпийския басейн остават други двама българи - Габриела Георгиева и Йосиф Миладинов. Кога плуват Георгиева и Миладинов, вижте в пълната програма на българите в Париж 2024.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес