Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нови мерки и забрани за спортни събития в България заради коронавируса

12 март 2020, 10:22 часа • 4332 прочитания

Съгласно заповед № РД-09-205/11.03.2020 г. на спортния министър Красен Кралев, в областите в България с потвърдени случаи на коронавирус се спира провеждането на спортни събития на закрито.

Само по изключение може да има такива събития - ако не могат съответните събития да бъдат отложени или препланирани. Тогава те ще се провеждат без публика.

Всички спортни мероприятия на открито се провеждат без публика. Забранява се провеждането на спортни мероприятия, в които участват деца.

Там, където още няма официално потвърдени случаи на коронавирус, провеждането на спортни мероприятия на закрито и открито трябва да бъде ограничено до присъствието на 250 души, като се осигури минимално разстояние 1 (един) метър между присъстващите или присъстващите да бъдат поставени през едно свободно седящо място. Трябва да се дезинфектират местата за провеждане на спортни мероприятия на закрито преди и след мероприятието. При международни спортни мероприятия участници от страни, определени като рискови, задължително трябва да са преминали 14-дневна изолация на територията на България под лекарско наблюдение.

Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 12 март"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес