Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"На Олимпиадата 2028 вече взимам медал": Иван Димов се закани след хлъзгавия подиум в Париж

08 септември 2024, 13:03 часа • 1540 прочитания

Българският щангист Иван Димов се прицели в медал на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година, след като не успя да изпълни тази цел на Игрите в Париж тази година. Димов завърши олимпийския турнир по вдигане на тежести без успешен опит, като след състезанието заяви, че подиумът е бил хлъзгав и това го е разконцентрирало.

Иван Димов обеща медал от Олимпийските игри в Лос Анджелис

"Живи и здрави, на Олимпиадата 2028 вече взимам медал!", каза Иван Димов в интервю за БГНЕС. "Бях подготвен добре. Имаше една тънкост. А, именно, че подиумът беше хлъзгав, което доста ме разколеба. И технически и всякак. Общо взето това беше най-големият ми проблем", добави още той.

"По принцип можехме да се оплачем от пода, но едва ли щеше да има резултат. Другите щабове също си замълчаха, макар че едно от момчетата се контузи доста тежко. Опита да направи ножица, хлъзна се и пострада. Остана без медал. А досега три пъти е бил на стълбичката. Свършен факт, не можеш да върнеш нещата назад. Пет нули в една категория... Кофти се развиха нещата, но това е положението", коментира Димов.

Иван Димов

Димов иска да качи категория

"Най-напред искам да кача категория, защото за тази, която се състезавам сега съм доста висок. Лесно се получават травми. На тренировка изхвърлям 143 кг. Редно е да изхвърляш около 30 килограма отгоре, аз правя около 20. На състезания изхвърлянето ми е по-силното движение, но пък аз лично се чувствам по-добре на изтласкване", добави още щангистът.

"Когато си на дъното, никой не ти обръща внимание"

"Карлос Насар и Божидар Андреев си заслужиха почестите, с които ги посрещнаха. Дори гледах на живо. Не се чувствам пренебрегнат. Малко ми беше тъпо, защото знаех, че и аз можех да се реализирам. Какво да направя? Когато си на върха, всеки е с теб, когато си на дъното, никой не ти обръща внимание", каза Димов, който продължава да има проблеми с коляното, на което вече правил две операции.

Иван Димов искаше да спечели медал в чест на брат си, който претърпява тежка катастрофа.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес