Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любомир Епитропов атакува топ 8 в Париж: Кога и къде да гледаме 1/2-финала на Олимпийските игри?

30 юли 2024, 14:33 часа • 767 прочитания

Българският плувец Любомир Епитропов влиза в олимпийския басейн тази вечер в опит да се класира за финала на 200 метра бруст на Олимпийските игри в Париж. Българинът ще стартира в полуфиналите на дисциплината и ще иска да се пребори за място в топ 8 на Игрите.

1/2-финал на Любомир Епитропов в Париж: Начален час и ТВ

По-рано през деня Епитропов се класира за 1/2-финал на 200 м бруст, след като даде 13-о време. Това е втори олимпийски полуфинал за него, след като той плува на полуфинал и в Токио 2020. Сега Епитропов се надява, че ще плува на дебютен олимпийски финал.

Любомир Епитропов

В колко часа е полуфиналът на Любомир Епитропов на Олимпийските игри

Епитропов е европейски шампион от тази година с резултат 2:09.45 мин. Ако бе изплувал това време в сериите, Епитропов щеше да е с изравнено най-добро време. Българинът има потенциал да влезе във финала, но за целта трябва да даде резултат в топ 8 в предстоящия полуфинал, който е тази вечер (30 юли) от 22:46 часа българско време.

Коя телевизия ще излъчи плуването на Епитропов на 200 м бруст

Плуването на Любомир Епитропов на 1/2-финалите в Париж ще бъде излъчено пряко в българския телевизионен ефир. Телевизиите, по които се очаква да бъде предавано плуването на Епитропов, са БНТ 1 и БНТ 3. Ако нямате възможност да гледате плуването, то можете да проследите Любомир Епитропов НА ЖИВО в Sportlive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес