Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Летсиле Тебого срази фаворита Ноа Лайлс и се короняса с титлата на 200 метра (ВИДЕО)

09 август 2024, 10:49 часа • 545 прочитания

Летсиле Тебого пресече финалната линия като новия олимпийски шампион на 200 метра! Епичен финален сблъсък на Игрите в Париж изправи един срещу друг едни от най-бързите атлети на планетата в бягането на половин обиколка. Изгряващата звезда от Ботсвана стигна до титлата с африкански рекорд от 19.46 секунди пред ревящата публика на "Стад дьо Франс", отказвайки на фаворита преди състезанието Ноа Лайлс заветния спринтьорски дубъл.

Летсиле Тебого е новият олимпийски шампион на 200 метра!

Летсиле Тебого

Лайлс, който в неделя спечели по драматичен начин олимпийската титла на 100 метра, не успя да се справи с впечатляващото темпо на 21-годишния атлет и завърши трети след сънародника си Кенет Беднарек (19.62), за да вземе бронза с 19.70. С този резултат американската суперзвезда остана далеч от личния си рекорд от 19.31, който е трето време във вечната ранглиста. Веднага след състезанието Лайлс разкри, че е дал положителна проба за COVID. Трябваше да му бъде оказана помощ да слезе от пистата, като той бе изведен в инвалидна количка.

Тебого посвети първото в историята на страната си олимпийско злато на майка си Елизабет Сератива, която почина през май миналата година. Той показа шиповете си, посочвайки рождената ѝ дата пред камерите, а на ноктите му бяха изрисувани инициалите на името ѝ.

"Вярвам, че тя щеше да бъде един от най-щастливите хора на планетата", каза емоционалният Тебого, който спечели бронз на 200 м на световното първенство миналата година. "Защото тя вярваше в мен, а аз толкова много се съмнявах в себе си".

ОЩЕ: Не Ноа Лайлс, а 18-годишен е най-бързият човек на света

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес