Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Кралят на демонстрационната стрелба" направи уникално шоу в България (СНИМКИ)

23 юли 2024, 11:01 часа • 819 прочитания

"Кралят на демонстрационната стрелба", както е прозвището на Давиде де Каролис, направи страхотно шоу в България. На стрелковия комплекс „Диана“ в с. Лозен италианецът показа впечатляващите си умения за пръв път у нас. Събитието се организира от Benelli България и ВИП Оръжейни Комплекси.

"Кралят на демонстрационната стрелба" показа уменията си в България

Де Каролис привлече интереса на стотици почитатели на спортната стрелба и ентусиасти от цялата страна, медии и спортни организации. Гостите наблюдаваха демонстрации, в които носителят на пет световни рекорда загатна за своите невероятни умения и прецизност с оръжията. Един от най-запомнящите се трикове беше с хвърлени лично от Давиде де Каролис и уцелени 10 панички една след друга за минималното време от 3 секунди преди да паднат на земята.

ПРИПОМНЕТЕ СИ: Бронзови медали за българското дуо на Европейското по спортна стрелба

Давиде де Каролис

Де Каролис се срещна със свои фенове

Специална изненада след събитието беше и обявяването на търг за едно от емблематичните оръжия, с които Де Каролис направи демонстрациите си – Benelli Raffaello BE Diamond Advanced Impact. Средствата от него ще отидат в подкрепа на пожарните служби в България.

Представители на публиката взеха участие в шоу програмата. Всички гости на събитието имаха възможността да се срещнат с шампиона, да получат автографи и да почерпят от неговия опит и знания. „За мен е огромна чест да бъда в България и да споделя своята страст към стрелбата с толкова много хора. Вярвам, че този спорт има способността да обединява и вдъхновява, и се надявам, че днешното събитие ще остави траен отпечатък върху всички присъстващи“, заяви Де Каролис.

Давиде де Каролис

Най-значимите постижения на италианеца

Давиде де Каролис е посланик на италианския бранд Benelli – водещ производител на карабини и надцевки в световен мащаб. Той е многократен италиански шампион, а през 2016 г. печели и титлата европейски шампион в стрелбата по бягащ силует на дива свиня. Де Каролис държи пет световни рекорда.

ОЩЕ: След три олимпиади и сребро в Токио: Антоанета Костадинова се прицелва към олимпийския връх в Париж

Давиде де Каролис

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес