Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Милов започна мощно, но 130-килограмов исполин го отказа от медал в Париж

06 август 2024, 12:20 часа • 1910 прочитания

Българският борец Кирил Милов загуби шансове за медал от Олимпийските игри в Париж, след като загуби в репешажите от египтянина Абделатиф Мохамед с 4:6 точки в кат. до 130 кг класически стил. Българинът, който бе с близо 30 кг по-лек от опонента си, започна мощно, но не успя да издържи на натиска на египетския исполин до финала на схватката.

Кирил Милов загуби в репешажите на Олимпийските игри

Милов загуби първата точка в срещата, но след това направи страхотна атака, за да спечели четири точки. Последва обаче сходна атака на Абделатиф Мохамед, с която спечели четири точки и отново взе аванс. След това българинът получи и точка наказание за пасивност, за да стане 4:6.

Кирил Милов

Без медал за Милов от Париж 2024

До края на схватката Милов така и не успя да помръдне значително по-тежкия си опонент и приключи участието си в Париж. Египтянинът пък ще спори за бронзовото отличие в кат. до 130 кг. Припомняме, че титулярната категория на Милов е 97 кг, но той не успя да вземе квота за нея заради контузия.

Квотата за 130 кг за България бе завоювана от Георги Иванов, но от федерацията по борба прецениха да я поверят на Милов, тъй като се смяташе, че има по-големи шансове да се добере до медал. Българинът загуби още първата си схватка от Ясмани Фернандес, който ще спори за олимпийската титла.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес