Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Милов разкри какво не му е достигнало да се бори за медал на Игрите в Париж

12 август 2024, 16:28 часа • 674 прочитания

Най-добрият български борец в категория до 97 килограма Кирил Милов разкри какво не му е достигнало да се бори за медал на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, родният състезател участва на най-големия спортен форум, но в по-горната категория – до 130 килограма.

Милов говори пред колегите от „Дспорт“ като бе категоричен, че фактът, че не е играл досега в категория до 130 килограма е повлияло на представянето му. Именно и това е основната причина той да допусне сериозна грешка във втория си мач, която му коства битката за медал. Той все пак призна, че продължава да мечтае за олимпийско злато.

„Най-важно е да се трудя и мечтая“

Кирил Милов

„Доста по-различно беше да се боря в друга категория, защото 30 килограма разлика е доста. Самата борба по-различна от тази на категория до 97 кг. Това, че не бях се състезавал досега в такава категория, доведе и до грешката, която допуснах. Съжалявам, че допуснах много груба грешка, която ми костваше мястото на малкия финал и невъзможността да се боря за бронза“.

„Най-важното е да се трудя и да мечтая, защото няма не възнаграден труд и мечтите се сбъдват. Две тежки контузи и операция преди квалификациите претърпях. Участвах в по-горна категория. Мечтата ми е олимпийското злато“, каза Милов.

ОЩЕ: С гайди и знамена: България посрещна олимпийските шампиони Новиков и Рамазанов (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес