Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Милов: Допуснах голяма грешка, най-неприятно е да загубиш и сам да си виновен

06 август 2024, 14:13 часа • 1314 прочитания

Българският борец Кирил Милов бе много разочарован, че не успя да спечели медал от Олимпийските игри в Париж. Както е известно, родният състезател участва в непривичната за него категория до 130 килограма, където бе победен на репешажите от представителя на Египет – Абделатиф Мохамед.

Кирил Милов стартира отлично двубоя срещу доста по-тежкия си съперник и поведе с 4:1 точки. След това обаче българският борец допусна грешка, която му коства победата. Малко след края на срещата Милов заяви, че най-неприятно е да загубиш, когато сам си си виновен.

Кирил Милов бе с близо 30 килограма по-лек от съперника си

Кирил Милов

Допуснах уникално голяма грешка. При положение че той е 25 килограма по-тежък от мен, успях да го хвърля първия път и нямам представа какво ме накара да отида в същата ситуация малко след това. Може би желанието да приключа срещата по-бързо, да го победя с технически туш, но това е. Имаме голяма разлика в килограмите и беше най-глупавото решение, което можех да взема. Това ми коства малкия финал и отпадам от турнира. Най-неприятното е, когато загубиш и сам си си виновен“.

„Днес имаше повече борба. Този състезател е по-техничен и отива повече на хватки. Един от малкото на 130 килограма, който прави технически действия. Той затова се повлия по моята борба и успях да го хвърля. Докато кубинецът, който се бори за Чили, от когото загубих вчера, всичките срещи ги спечели без нито едно действие, без нищо. Просто правилна тактика и в момента правилата са такива, че можеш да побеждават при 1:1 без да си направил хватка“, каза родният борец.

По-рано днес Айк Мнацаканян отпадна на 1/8-финалите в категория до 77 килограма.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес