Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Насар: Не мога да предам българския народ! Постигнах всичките си мечти, искам да стана легенда

24 август 2024, 16:05 часа • 5927 прочитания

Олимпийският шампион и световен рекордьор в щангите Карлос Насар заяви, че вече е сбъднал всичките си мечти, а оттук нататък ще работи за това да се превърне в легенда. Той се чувства задължен пред българския народ, които имат високи очаквания към него да прославя България - и не иска да ги разочарова и занапред.

Едва на 20: Карлос Насар вече постигна всичките си мечти

"Вече съм постигнал всичко, за което съм мечтал. От тук нататък предстоя да правя неща, които да ме превърнат в легенда. Ние сме много талантлив народ и наистина трябва да покажем на хората, че можем", заяви Карлос Насар пред bTV. И добави, че иска да бъде пример за подрастващите в България.

ОЩЕ: Премията, която Карлос Насар заслужи за олимпийското си злато в Париж

Карлос Насар

Насар иска да е пример за младите

"Във времето в България имаше много грешни примери, които децата следваха. Надявам се аз да съм един от добрите примери, които могат да следват и да водят пътя им. Когато един човек пожъне голям успех, той най-много губи човешките си качества. Аз искам да избягам от тази ситуация, защото ми се е случвало. Искам да съхраня себе си като човек първо", каза Насар.

"Медалът е едно нищо без подкрепата на хората"

"Усещането е невероятно. Това е нещо, за което си се борил цял живот. Един позитивен момент, който ще остане в спомените ми цял живот. Медалът, като цяло, за мен е едно нищо без подкрепата на хората. Затова сега ще го покажа пред всички мои фенове, които ме подкрепяха. Те са основната ми сила. Искам да им благодаря", добави още щангистът, който се снимаше и раздаваше автографи на хиляди фенове на открито събитие в София.

Все пак Карлос Насар има и конкретна следваща цел след завоюваната олимпийска титла - и тя не е по-маловажна.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес