Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калояна Налбантова атакува световната титла при девойките в бадминтона

03 октомври 2024, 11:04 часа • 288 прочитания

Младата надежда на българския бадминтон Калояна Налбантова отпътува за Нанчан (Китай), където ще се проведе тазгодишното Световно първенство за юноши и девойки до 19 години. Първенството на планетата започва на 7 октомври и приключва на 13 октомври.

Калояна Налбантова стартира на Световното по бадминтон за девойки

Калояна Налбантова е поставена под номер 6 в схемата на турнира. Тя е една от претендентките за световната титла, като влиза в надпреварата със самочувствието на европейска шампионка и на най-младата участничка в женския олимпийски турнир на сингъл в Париж това лято.

Калояна Налбантова

Припомняме, че Налбантова направи своя олимпийски дебют в Париж 2024, като се представи достойно предвид сериозната конкуренция и това, че тепърва навлиза в женския бадминтон. Сега тя има възможността да премери сили със свои връстнички и да се бори за ново призово класиране на голямата сцена.

Калояна отпътува за Нанчан в компанията на треньора си Стилиян Макарски. Жребият ще бъде изтеглен на 5 октомври след края на отборния шампионат за смесени отбори. През септември Калояна Налбантова спечели бронз от международен турнир в Белгия.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес