Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясна е датата на голямата битка на Кубрат Пулев за световната титла!

25 септември 2024, 14:23 часа • 332 прочитания

Най-добрият ни боксьор при професионалистите Кубрат Пулев ще се изправи срещу носителя на "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) Махмуд Чар. Двубоят между двамата ще се състои на 7 декември в София, съобщава Fight Freaks Unite.

Пулев срещу Чар на 7 декември в София

Първоначално срещата беше насрочена за 30 март 2024 година, но бе отложена, тъй като Чар скъса мускул на левия бицепс и трябваше да се подложи на операция. Така шансът на Пулев да се бие за титлата, която дава пряк достъп за двубой за супер световната титла на WBA, бе осуетен.

Последната изява на Пулев все пак беше на 30 март, когато победи украинеца Игор Шевадзуцкий в 12-рундов двубой с пълно съдийско единодушие, след като той замени Чар за мача в София. Чар пък за последно бе на ринга на 12 декември 2022 година, когато нокаутира албанеца Нури Сефери.

Кубрат Пулев

40-годишният Махмуд Чар е роден в Сирия, но има германски паспорт. Той е записал на сметката си 34 победи в 38 мача на професионалния ринг, 20 от които с нокаут. Кобрата пък е с баланс от 30 победи в 33 срещи.

ОЩЕ: Кубрат Пулев: Жалко е да се коментира отпадането на бокса от олимпийската програма (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес