Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненадващи обрати в последните 30 км от предпоследния етап от Международна колоездачна обиколка

29 август 2024, 12:13 часа • 491 прочитания

Якоб Отруба от ATT Investments е победител в четвъртия етап на Международната обиколка на България. Със своите 207,2 км, трасето Приморско-Сливен е най-дългото в тазгодишното издание на престижната колоездачна надпревара. Състезанието, което беше изпълнено с напрежение, разминавания и премеждия, финишира пред сградата на общината в Сливен, като за първи път етапният победител беше от отбор, различен от JCL Team Ukyo.

Призьорите получиха своите награди от Стефан Радев, кмет на община Сливен, Енчо Керязов, заместник-кмет на Ямбол и Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ. Бялата фланелка за колоездач до 23-годишна възраст отново получи Ярно Грикса от P&S Metalltechnik Benotti. Лидерът по точки от премии стана Йоан Йустин Вайдиан от MENtoRISE MLM SuperStars. В последния етап Вайдиан ще носи лилавата фланелка. Фланелката на червени точки за най-добър катерач отиде при Мартон Дина от ATT Investments. И най-желаната фланелка на водач в генералното класиране на надпреварата – жълтата, остана на гърба на Джовани Карбони от JCL Team Ukyo.

Заедно с Обиколката пътува и дигиталният офис на ДЗИ. Голямо синьо пинче със специален QR код припомня на всички присъстващи, че могат да сключат застраховка бързо, лесно и изцяло онлайн на сайта на застрахователя.

Последният етап на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България стартира днес в 14:30 ч. пред общината в Сливен. Трасето е 123,4 км , като състезателите ще финишират пред сградата на общината в Габрово.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес