Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Иванов и вдъхновението му за добро представяне на Игрите в Париж

19 юли 2024, 15:30 часа • 1692 прочитания

"Българските олимпийци в Париж" е спортна поредица на Actualno.com, в която представяме спортистите на България на Олимпийските игри през 2024 г.

Ивайло Иванов е най-добрият български джудист и капитан на националния отбор. Родният състезател се готви за третото си участие на Олимпийски игри, а най-важната част от подготовката му за предстоящите Игри в Париж е неговото вдъхновение – семейството му.

Кариерата на Ивайло Иванов

Ивайло Иванов е роден на 20 юли 1994 година в Монтана. В кариерата си българският джудист е спечелил редица отличия от различни състезания – от Гран При до Европейско първенство. В началото той играе в категория до 81 килограма, но преди близо 2 години решава да премине в горната.

Ивайло Иванов Джудо

Преминаването в по-горна категория

В началото на 2023-та той печели и първото си отличие в новата категория. Иванов триумфира с титлата в Гран При. От началото на 2024 година пък той вече има два медала – сребро от Големия шлем в Узбекистан, както и бронз от същата надпревара, но в Азербайджан.

Сега Иванов се подготвя за участието си на Олимпийските игри в Париж. Това ще е третото му участие на най-големия спортен форум и 30-годишният джудист се надява, че ще успее да вземе медал от Игрите.

Ивайло Иванов Джудо

Семейството дава сили на Ивайло Иванов

Най-голямото вдъхновение за Иванов в битката му за медал от Олимпийски игри е семейството му – съпругата му Лорета, и синовете им Доминик и Давид. Именно те дават най-голяма сила на родния състезател. Неслучайно той често казва, че семейството му дава непрестанна енергия да се бори и да се доказва, за да може един ден да се гордеят с него.

Българският джудист се цели в първи медал от Олимпийски игри

Ивайло Ивано

Най-доброто представяне на Ивайло Иванов на Олимпийски игри е седмото място по време на Игрите в Рио де Жанейро през 2016-та. На Олимпиадата в Токио пък той завърши девети. Затова сега българинът е пределно мотивиран да подобри представянето си и най-накрая да спечели медал от Олимпийски игри. Той се надява да го стори по време на Игрите в Париж, които започват след седмица.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: Дебютантът, който заминава за Париж в най-добрата си форма: Марк Христов

Четете завладяващите олимпийски истории в рубриката ни „Дните до Париж

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес