Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Иванов бе спрян на 1/8-финалите от действащия олимпийски шампион

31 юли 2024, 15:59 часа • 641 прочитания

Капитанът на националния отбор на България по джудо Ивайло Иванов приключи участието си на Игрите в Париж, след като загуби на осминафиналите в категория до 90 килограма от действащия олимпийски шампион Лаша Бекаури от Грузия. Срещата започна с "вадзари" за грузицена в началните секунди, което му бе достатъчно да спечели двубоя и да продължи напред към защитата на титлата си.

"Вадзари" реши съдбата на Ивайло Иванов в Париж

Веднага след загубата Иванов сподели: "Със сигурност този двубой можеше да се развие по друг начин. Още в първите секунди допуснах дали е грешка, дали така е трябвало да стане. Не знам. Взе ми оценка и след това вече започна да подпира. Съдийството тук е адекватно. Не дават много лесно наказания. Не успях да го пробия. Контраатаката, която му донесе "вадзари", реши двубоя. Когато вземеш предимство с оценка и си класен състезател, особено на Олимпийски игри, много трудно се връща."

Ивайло Иванов

Иванов не е решил дали ще продължи кариерата си до Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година, където може да запише участие на най-големия спортен форум за четвърти път поред: "Не съм решил дали ще гоня олимпийската си мечта за четвърти път. Със сигурност няма да се откажа, има още състезания, в които искам да участвам и да спечеля. Но вече тялото ще покаже през следващите години как съм, защото този спорт е тежък, а и вече имам три участия на олимпийски игри."

Преди два дни пък световен шампион надви Марк Христов в категория до 73 килограма и го изхвърли от Олимпийските игри.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес