Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Имане Хелиф: Моля се на Господ кулминацията на всичко това да е златен медал (ВИДЕО)

05 август 2024, 13:52 часа • 694 прочитания

Имане Хелиф даде обширно интервю, в което коментира разразилия се скандал на Игрите в Париж 2024 заради половата ѝ принадлежност. Алжирката призова за спиране на вербалната агресия, позовавайки се на олимпийските ценности. Боксьорката призна, че се моли на Господ кулминацията на всичко това да е златен медал.

Имане Хелиф призова за спиране на тормоза

"Изпращам послание до всички хора по света, които носят в себе си олимпийските принципи. Нека се въздържат от онлайн тормоз срещу атлетите, защото това има огромен отрицателен ефект. Може да унищожи хората, да убие техните дух и разум. Подобно поведение разделя хората и заради това моля всички да се въздържат от този тормоз", каза Хелиф, която си гарантира поне бронзов медал от Париж 2024.

Имане Хелиф

Алжирката се моли за олимпийска титла

"Имам контакт със семейството си два дни в седмицата. Надявам се да не са засегнати от случващото се, но се притесняват за мен. Моля се на Господ кулминацията на всичко това да е златен медал. Това ще бъде най-добрият край. Не се интересувам от мнението на другите. Тук съм, за да взема отличие", не скри алжирката, цитирана от АП.

Имане не следи социални мрежи

"Не следя социалните мрежи. В отбора ни има екип от хора, които се грижат за нашето ментално здраве и те не ни позволяват достъп до социалните мрежи. Мерките са такива особено на Олимпиадата, както за мен, но и за другите атлети. Не можех да контролирам нервите си. След победата ми имаше смесица от радост и в същото време бях дълбоко засегната, защото не е лесно да минеш през нещо подобно. Това нарушава човешкото ти достойнство", оплака се спортистката след победата на 1/4-финалите над унгарката Анна Хамори.

ОЩЕ: Президентът на МОК: Никога не е имало съмнение, че Хелиф и Ю-Тин са жени (ВИДЕО)

Video edited on Kapwing

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес