Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Стоичков започва работа във ФИФА заедно с Арсен Венгер

12 август 2024, 10:18 часа • 1027 прочитания

Българската легенда Христо Стоичков започва работа за Световната федерация (ФИФА). Това стана ясно от пост на Камата в социалните мрежи. В него той пише, че е приел предложението на шефа на ФИФА - Джани Инфантино. Стоичков ще представлява себе си и България, а конкретната му работа ще се състои в това да отговаря за проекти в Източна Европа.

Христо Стоичков с позиция във ФИФА 

"За мен е огромна чест да приема поканата на Джани Инфантино да работя за ФИФА. В световната централа ще представлявам и себе си и България. Футболът ми даде шанс да обиколя целия свят, да видя кой как се развива и от какво има нужда. Ще дам всичко от себе си, за да помогна. Източна Европа е безкраен извор на таланти и трябва да остане такъв", написа Стоичков.

От публикацията не стана ясно с какво точно ще се занимава Стоичков, но по всичко изглежда, че ще влезе в Панела за развитието на играта, който е поверен на френския специалист Арсен Венгер – легендарен треньор на Арсенал. По всяка вероятност, единственият носител на наградата "Златната топка" от България ще има за задача да наблюдава развитието на бъдещите звезди в Източна Европа.

ОЩЕ: Христо Стоичков: Преди няколко месеца всички плюеха Карлос Насар, а сега всички го обичат!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес